Plak PVC vloer of klik PVC vloer? De verschillen

Veel mensen staan voor de keuze: Een klik PVC vloer of een plak PVC vloer? Vaak is het onduidelijk welke van de twee de best oplossing biedt. Beide types hebben een aantal voor- en nadelen, vaak is de beste keuze ook afhankelijk van de situatie. Hieronder lichten wij de verschillen en voor- en nadelen toe, zodat u een keuze kunt maken.

Waarom PVC Vloeren zo populair zijn

PVC vloeren op zich zijn erg populair, gezien het materiaal nauwelijks slijt en makkelijk schoon te houden is. Ook kunnen PVC vloeren strak aan de muur of plinten worden gemonteerd, waardoor het een strakke uitstraling geeft. Het nadeel van een PVC vloer is dat het minder goed tegen zonlicht kan. Wanneer u op zoek bent naar een vloer voor uw serre, kunt u wellicht beter een andere keuze maken.

Bij Vloeren Lifestyle Roden bieden wij u een groot assortiment aan klik en lijm PVC vloeren van verschillende, gereputeerde merken.

Bekijk de PVC vloeren

Klik PVC

Klik PVC wordt gelegd  door het verbinden van planken met een uniclick verbinding, waardoor de planken netjes aan elkaar worden aangesloten. Dankzij het kliksysteem is het niet nodig om te vloer vast te lijmen. Onder een klik PVC vloer moet eerst een ondervloerfolie worden gelegd, waardoor de vloer wat hoger zal liggen dan een plakvloer. Het leggen van een klik PVC vloer is vergelijkbaar met het leggen van laminaat en is redelijk simpel om zelf te doen.

Omdat het klik PVC niet aan de ondervloer wordt gelijmd is het ook mogelijk om de vloer mee te nemen met verhuizingen. Klik PVC geeft ook de mogelijkheid om een geluiddempende tussenlaag te plaatsen, waardoor er minder contact geluid is.

Klik PVC in het kort:

klik pvc

Plak PVC

Plak PVC, ook wel lijm PVC genoemd word direct op de originele vloer gemonteerd. Omdat PVC een dun materiaal is moet de ondervloer eerst geëgaliseerd worden. Dit word gedaan met een egalisatiemiddel, die alle kleine hobbeltjes en imperfecties verwijderd.

Bij vloerverwarming is een plak PVC vloer beter, gezien de verwarming direct met de vloer in contact is. Het voordeel aan plak PVC is dat het dunne materiaal ook makkelijk op een aflopende vloer te monteren is. Door het flexibele materiaal is het ook mogelijk om de vloer in alle richtingen te leggen, in tegenstelling tot een klik PVC vloer.

Plak PVC in het kort:

plak

Bekijk de PVC vloeren

Samengevat: de verschillen tussen klik PVC en plak PVC

Beiden vloeren zijn van hetzelfde kunststoffen materiaal gemaakt en de kwaliteit is ook het zelfde. Welke van de twee opties het beste is hangt van de omstandigheden af.

Makkelijker te monteren? Klik PVC

De manier waarop het wordt gemonteerd is zeer verschillend. Het leggen van een klik PVC vloer is makkelijker, gezien het niet nodig is om de ondervloer te laten egaliseren.

Vloerverwarming in huis? Plak PVC

Bij vloerverwarming is een plak PVC vloer beter, gezien de warmte sneller bij de vloer is. Het is ook belangrijk om rekening met de woning te houden en eventuele regels.

Vloer kunnen meeverhuizen? Klik PVC

In sommige (huur) woningen moet de vloer weer in originele staat worden opgeleverd. Dit betekent dat een klik vloer voordeliger is omdat deze simpel is om te verwijderen en dus mee te verhuizen.

Wilt u zelf de vloer leggen? Dan is klik PVC is voordeliger

Beiden PVC vloeren zijn qua prijs vergelijkbaar, hoewel een plak PVC vloer vaak iets voordeliger is. Een klik PVC vloer kan wel voordeliger zijn als de keuze wordt gemaakt om de vloer zelf te monteren, gezien er in dat geval geen monteringskosten zijn.

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een PVC vloer? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op voor advies bij het kiezen van een klik of plak PVC vloer.

Contact opnemen

Vragen over één van onze vloeren

Vul het onderstaande formulier in en onze specialisten geven u advies over onze vloeren en vloersoorten.

 

 

 
 

050-5020085

 

Interessante informatie:

 

 

Openingstijden

 

 

Vloeren Lifestyle Roden

Bekijk al onze tips en adviezen!

Of ga direct naar:
Trends en inspiratie
Klik PVC of Plak PVC?
Houten vloer leggen? Lees deze tips!
4 voordelen van een laminaten vloer

 
Maandag:Gesloten
Dinsdag:Gesloten
Woensdag:10.00-17.30
Donderdag:10.00-17.30
Vrijdag:10.00-17.30
Zaterdag:10.00-16.00
Zondag:Gesloten
 

Ceintuurbaan 112-1
9301 NZ Roden
050-5020085

info@vloerenlifestyleroden.nl

Sitemap

 

Laminaat Vloeren Merken

 

 

PVC Vloeren Merken

 
Balterio Laminaat  Gelasta PVCAmbiant PVC
Hoomline Laminaat mFLOR PVCGreen-Flor PVC
Parador Laminaat  Moduleo PVCSense PVC
Saffier Laminaat  Vivafloors PVC Gerflor PVC
Meister Laminaat Beautifloor PVC  
Vloeren Lifestyle Roden
Vloeren Lifestyle Roden