Houten vloer bewerkingen

Alle onderstaande bewerkingen worden door onszelf gedaan, zodat elke houten vloer uniek is. Op een bewerkte vloer kan elke gewenste kleur worden aangebracht.

Gerookte vloer

Een gerookte vloer krijgt een wat donkere uitstraling. De nerf structuur zie je duidelijker en ook de natuurlijke kleurcontrasten in een plank worden meer benadrukt. Als je de vloer daarna in de olie zet, krijg je een vloer die nog meer de natuurlijke eigenschappen van hout laat zien.

Geschaafde vloer

Bij een geschaafde vloer is iedere plank door een schaafmachine geweest. Daardoor creëer je een stoere doorleefde vloer, de vloer krijgt dan een wat robuustere uitstraling.

Verouderde vloer

Een verouderde vloer heeft een doorleefde uitstraling. Met deukjes en putjes verdeeld over de gehele vloer en op de velling zijde krijg je een nieuwe vloer, met de uitstraling van een vloer waar al op geleefd is. Als je het verouderen van de gehele vloer te veel vindt kun je er ook voor kiezen om alleen de velling zijde te verouderen. Op deze manier krijg je wel een geleefde vloer, maar met een verdere strakke plank.

Gebrande vloer

Een gebrande vloer wordt door ons behandelt met een brander, door het branden wordt de nerf structuur nog meer zichtbaar. Hierdoor creëer je een hele persoonlijke vloer

Antiek beitsen

Als je een antieke uitstraling wilt creëren dan worden de vloerplanken eerst zwart gebeitst, vervolgens worden ze weer geschuurd. Dit heeft als resultaat dat in de V-groef en noesten de zwarte kleur aanwezig blijft. Als je het bij een verouderde vloer doet, blijft de zwarte kleur ook in de deukjes zitten. Zo krijg je nog meer een doorleefde vloer.

Velling

Een velling kantje (ook wel V-groef genoemd) zit op de lang zijde van de plank. Met een V-groef accentueer je de breedte van de plank. Onze eiken houten lamel vloeren hebben allemaal een micro V-groef.

Onbehandeld

Het is mogelijk bij Vloeren Lifestyle Roden de eiken lamel vloer onbehandeld te bestellen. U kunt de vloer dan zelf de gewenste bewerking geven. U kunt bij ons alle kleuren bestellen, wij kunnen u advies geven hoe u het beste de vloer kunt behandelen.

Een onbehandelde eiken lamel vloer bestaat uit 12 mm multiplex geperste onderlaag en een massief eiken toplaag van 4 mm. Als u een onbehandelde eiken vloer gaat leggen dient u wel rekening te houden met vuil en vocht. Zolang de vloer niet is behandeld zit daar nog geen beschermlaag op, dat betekent dat vuil en vocht makkelijk in het hout kunnen trekken.

Bekijk onze houten vloeren

Vragen over één van onze vloeren

Vul het onderstaande formulier in en onze specialisten geven u advies over onze vloeren en vloersoorten.

 

 

 
 

050-5020085

 

Interessante informatie:

 

 

Openingstijden

 

 

Vloeren Lifestyle Roden

Bekijk al onze tips en adviezen!

Of ga direct naar:
Trends en inspiratie
Klik PVC of Plak PVC?
Houten vloer leggen? Lees deze tips!
4 voordelen van een laminaten vloer

 
Maandag:Gesloten
Dinsdag:Gesloten
Woensdag:10.00-17.30
Donderdag:10.00-17.30
Vrijdag:10.00-17.30
Zaterdag:10.00-16.00
Zondag:Gesloten
 

Ceintuurbaan 112-1
9301 NZ Roden
050-5020085

info@vloerenlifestyleroden.nl

Sitemap

 

Laminaat Vloeren Merken

 

 

PVC Vloeren Merken

 
Balterio Laminaat  Gelasta PVCAmbiant PVC
Hoomline Laminaat mFLOR PVCGreen-Flor PVC
Parador Laminaat  Moduleo PVCSense PVC
Saffier Laminaat  Vivafloors PVC Gerflor PVC
Meister Laminaat Beautifloor PVC  
Vloeren Lifestyle Roden
Vloeren Lifestyle Roden